Μία γρήγορη εισαγωγή στους δύο τύπους ηλεκτρονικού τσιγάρου

Μπορεί όλο και περισσότεροι άνθρωποι να σκέφτονται κάθε μέρα να αντικαταστήσουν το κανονικό τους τσιγάρο με ένα ηλεκτρονικό, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που για πολλούς και διάφορους λόγους διστάζουν να κάνουν το βήμα.

Ένας από τους κύριους λόγους γι’ αυτό το δισταγμό, είναι η τεραστία ποικιλία ηλεκτρονικών τσιγάρων και εξαρτημάτων που υπάρχει στην αγορά. Αρκεί να επισκεφτεί κανείς ένα μαγαζί και θα δει πάρα πολλά μοντέλα συσκευών, όλες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Πολλοί λοιπόν θεωρούν πως δεν έχουν τον χρόνο ή και την υπομονή να κάνουν την έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο τους, ακόμη και αν είναι έτοιμοι να κάνουν την μετάβαση από τα κανονικά τσιγάρα.

Εδώ λοιπόν θα δούμε σε γενικές γραμμές τους δύο κύριους τύπους ηλεκτρονικού τσιγάρου και θα τους αναλύσουμε για να καταλάβετε ποιος είναι ο καλύτερος για σας, έτσι ώστε να περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό το πεδίο της έρευνας σας ή να μπορέσει να σας βοηθήσει καλύτερα για να κάνετε τη σωστή επιλογή ο υπάλληλος του καταστήματος που θα επισκεφθείτε.

Πρώτος τύπος: Μοντέλα με ατμοποιητές μιας χρήσης.

ilektroniko tsigaro mias xrisisΟ ατμοποιητής είναι το μέρος του ηλεκτρονικού τσιγάρου που αναλαμβάνει να μετατρέψει το ειδικό υγρό σε ατμό, ο οποίος θα καταλήξει να εισπνευσθεί από τον χρήστη. Όταν λέμε ότι ο ατμοποιητής είναι μίας χρήσης, σημαίνει ότι είναι σε μορφή αμπούλας στην οποία περιέχεται το υγρό και ο ατμοποιητής και η οποία στη συνέχεια βιδώνεται πάνω στη μπαταρία και τα άλλα μέρη της κύριας συσκευής. Όταν τελειώσει το υγρό, πετάτε την αμπούλα και βάζετε μια νέα στη θέση της.

Πλεονεκτήματα: Το πρώτο πλεονέκτημα των εν λόγω μοντέλων είναι η ευκολία στη χρήση, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ξεκινήσετε το «άτμισμα», είναι να βιδώσετε μία αμπούλα. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν συχνά σχετικά μικρό μέγεθος και σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζουν με κανονικά τσιγάρα, οπότε είναι πολύ πιο διακριτικά από αυτά της άλλης κατηγορίας.

Μειονεκτήματα: Το μεγαλύτερο μειονέκτημα τους είναι οι σχετικά μικρές μπαταρίες τους οι οποίες δίνουν μόλις λίγες ώρες αυτονομίας. Επιπλέον, το κόστος των αμπούλων είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό των υγρών αναπλήρωσης, ειδικά αν κάποιος γνωρίζει πώς να φτιάξει τα δικά του. Τέλος, η ποικιλία σε γεύσεις και ποσότητα νικοτίνης του υγρού είναι περιορισμένη, αφού βασίζεται στα προϊόντα που θα βγάλει ο κατασκευαστής και θα εισάγει ο έμπορος.

Ιδανική επιλογή για: Πρωτάρηδες στο άτμισμα και χαλαρού ή περιστασιακούς καπνιστές / ατμιστές.

Δεύτερος τύπος: Μοντέλα με δυνατότητα αναπλήρωσης (δεξαμενή)

refill your e-cig

Στα συγκεκριμένα μοντέλα ο ατμοποιητής αποτελεί μέρος του «σώματος» του ηλεκτρονικού τσιγάρου και δεν «πάει πακέτο» με το υγρό. Τα μοντέλα αυτά έχουν μία ειδική δεξαμενή με υγρό η οποία μόλις αδειάσει μπορεί να ξαναγεμιστεί από τον χρήστη με υγρό που είτε θα αγοράσει από το εμπόριο, είτε θα αναμίξει μόνος του.

Πλεονεκτήματα: Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των μοντέλων αυτού του τύπου είναι η ελευθερία και οι επιλογές που προσφέρουν στο χρήστη, ο οποίος μπορεί να φτιάξει το δικό του ηλεκτρονικό τσιγάρο, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα που ταιριάζουν στις συνήθειες του. Επιπλέον, τα μπουκάλια με υγρό είναι πιο οικονομικά από τις αμπούλες. Επίσης, όσοι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες, μπορούν να κατασκευάσουν τα δικά τους υγρά αναπλήρωσης επιλέγοντας όχι μόνο το άρωμα τους αλλά και την περιεκτικότητα του σε νικοτίνη. Τέλος, έχουν μεγάλες που μπορούν να προσφέρουν μέχρι και παραπάνω από μία μέρα αυτονομίας.

Μειονεκτήματα: Τα συγκεκριμένα μοντέλα απαιτούν λίγο χρόνο, μελέτη αλλά και πειραματισμό προκειμένου να καταλήξει ο κάθε χρήστης σε κάποιο συνδυασμό που να του ταιριάζει απόλυτα. Το ίδιο ισχύει και για την ανάμειξη υγρών αναπλήρωσης. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αυτού του τύπου είναι συνήθως μεγάλα σε μέγεθος και ομολογουμένως δεν είναι και πολύ ελκυστικά από αισθητική άποψη. Αν ψάχνετε για μία διακριτική λύση εναλλακτικού καπνίσματος, τα μοντέλα αυτά δεν είναι για σας. Τέλος, θα χρειαστεί να τα συντηρείτε αλλά και να αλλάζετε κάποια αναλώσιμα, κυρίως τις αντιστάσεις του ατμοποιητή, τα οποία όμως έχουν μικρό κόστος και μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα electronic cig Altersmoke.

Ιδανική επιλογή για: Έμπειρους αμτιστές, άτομα που τους αρέσει να καταπιάνονται με νέες συσκευές και gadget, μανιώδεις καπνιστές / ατμιστές.